dinsdag 21 april 2009

Woon-werk + Brachtse Bikers

Vandaag moest mijn eerste dag met +100 kilometers worden, is het gelukt?

Opgestaan om 5u45, kleertjes aan, ontbijten, rugzakske op de rug, iPod in één oor en de CAAD4! Den Bart rijdt nog eens met de fiets naar het werk. Rustig op souplesse tegen een gemiddelde hartslag van 132. Dit gaat ondertussen al fatsoenlijk. Na 28,5 km kan er gedoucht worden en dan nog even met een gewone herenfiets de laatste kilometers (die tellen we gemakkelijkheidshalve niet mee).

Enkele uurtjes later, rond 17u40 wordt er terug naar Wuustwezel gefietst. Er wordt agressief gereden door alle weggebruikers (automobilisten, motor/scooterrijders, fietsers, ...). Ook door mij, maar dan in de vorm van het nemen van kopstarten. Aan elk licht (en het zijn er wat) keihard op de trappers om de eerste meters toch nog eerst te blijven. Een speciale intervaltraining.

Na Brasschaat wordt het verkeer wat rustiger en de oplettendheid kan wat minder. Nog steeds op souplesse, maar toch daalt de snelheid een beetje. Net in Wuustwezel word ik nog aangemoedigd door een toeterke van de Raket!

Voor de statistieken:
tijd: 2u07'24
HR: 133
afstand: 56,85 km


Enkele minuten later wordt de Taurine van stal gehaald voor een ritje met de Brachtse Bikers. Ik kan hier door Koen VD en KaDee de sprint winnen, bedankt mannen!

Voor de statistieken:
tijd: 2u22'06
HR: 139
afstand: 51,1 km

Dagtotaal: 107,95 km, 4u29'30 => niet onaardig

Geen opmerkingen: