maandag 27 juli 2009

Bikeweekend Groot Hertogdom Luxemburg

Op zaterdag rond half 11 vertrokken met bikemakker The Gooz. 3 uurtjes in de auto om dan Goebelsmühle te bereiken. Vorig jaar was ik hier ook een keer. Dit keer niet voorafgegaan door het FAT-weekend, maar een echt internationaal bikersweekend. Internationaal ja, want met mijn Belgische nationaliteit maakte ik dat zootje ongeregeld internationaal.

De Bikehaas had voor ons een on-roadroute gemaakt zodat wij ons alvast konden vermaken. Gepland waren er zo'n 60, maar terug op de camping hadden we er 50. Enkele goeie vlagen regen gooide roet in onze trainingskilometers. Wel een heel mooi toerke trouwens.

Aangezien het resterende 6 à 7 koppige gezelschap pas later kwam, gingen Rob en ik iets eten in het nabijgelegen Esch-sur-Sure.

Voor de statistieken (dag 1):
Tijd: 2u05
HR: 131
Afstand: 50,1 km
HM: 790 (max.%: 18)
Max: 62 km/u

Rond 20u30 kwamen de Bikehaas en Elite-bikers Rob VdW ons alvast vervoegen. Nog wat nakaarten en dan bed in. Alhoewel, op de achtergrond weerklonk vanop een berg in de buurt een illegale house-party. Minder gezellig en zeker als je wil slapen. Slapen ging nog (buiten het feit dat je regelmatig wakker wordt van dat getjingeltjangel) maar als je dan moet ontbijten met zulke muziek op de achtergrond. Gelukkig (een understatement) stopten ze ermee rond half 10 (in de ochtend).

Onze andere companen waren verkeerd gereden op weg naar de camping en wij maakten intussen gebruik om een Scalpel te tunen. Met deze Scalpel mocht ik eens rijden. Mijn eigen wielen en zadel erin om toch zoveel mogelijk een goed gevoel te hebben. Ooit reed ik met de vorige generatie van de Scalpel. Deze nieuwe Scalpel geeft iets minder grip in het klimmen, is even comfortabel voor de rest maar is veel stijfer dan zijn voorganger. Vooral bij het versnellen en snel rijden is het goed voelbaar.

Rens is hier groot geworden in de vakanties en wist ons dan ook zeer goed te gidsen tussen berg en dal. Vooral klimmen en dalen stonden vandaag op het programma. Rik (ooit Nederlandse WK-selectie veldrijden) maakte tijdens een afdaling een aardige valpartij en had een gapende wonde aan zijn arm. Terug op de camping werd besloten om het ziekenhuis op te zoeken, gelukkig want hij moest gehecht worden. Later op de avond nagenieten bij een BBQ en enkele Jupilers. Het weer was ons vandaag goed gezind en we hadden steeds zon.

Voor de statistieken (dag 2 - geen CS400 op de testfiets):
Tijd: 3u15
Afstand: 43,7 km
HM: 1555

Maandagmorgen begon al schitterend. De zon was er veel sneller bij dan de vorige dag en wij vertrokken ook iets vroeger op pad. Rond half elf zat iedereen ongeveer op zijn fiets. Vandaag stond de vaste route van Goesdorf op het programma. Zo'n 39 km bike-fun in Luxemburg (omgeving Bourscheid). Op weg naar de start (dewelke we eerst nog voorbijreden met een afdaling van 2 km en we dus terug omhoog moesten) haakte Rik toch maar af. Hij kon geen kracht zetten en zo waren we nog met zijn 7 op pad (de dagjestoerist van zondag was intussen al even naar huis).

Met enkele nijdige klimmetjes, mooie singletracks en prachtige downhills hadden we waarnaar we op zoek waren. Het klimmen ging me weeral goed af en ook in het afdalen moet ik niet veel onderdoen voor die mannen. Eindelijk kan ik eens met de besten mee.

Voor de statistieken (dag 3)
Tijd: 3u17
HR: 125
Afstand: 58,1 km
HM: 1225 (max.%: 25%)
Max.: 65,6 km/u

Misschien komen er nog wel enkele foto's...

Geen opmerkingen: