zondag 10 augustus 2008

9 augustus 2008

Vandaag was het een sportieve hoogdag in Wuustwezel. De Sterke Peer Triatlon stond namelijk op het programma. Om 15u00 stond de trio-triatlon op het programma, 375m zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen.

Samen met Rob (zwemmen) en An (lopen) nam ik deel. De toon was al direct gezet toen Rob bij de top 30 uit het water kwam. Op het loopstuk wist hij nog enkele kostbare plaatsen op te schuiven waardoor ik in een zeer gunstige positie aan het fietsen kon beginnen. Enkele tientallen meters voor mij reed een groepje. Aan de kerk had ik ze bijgehaald, maar was al wel heel diep geweest, zo net na het vertrek. 
Je kan nu éénmaal niet gaan wachten en je moet gewoon keihard fietsen. Dan werd dan ook gedaan. Enkelen wilden wel meewerken en zo konden we nog enkele passeren. In de eerste twee rondes kon ik goed mee overpakken en het tempo mee bepalen. Bij het ingaan van de derde en laatste ronde stormde er ons een blijkbaar gespecialiseerde tijdrijder voorbij. Samen met nog iemand konden we aansluiten. Het was bijten om in het wiel te blijven, maar het lukte net. In de wisselzone was het even zoeken naar An, gelukkig stond ze in de zone waar ik was ingelopen. 
Als een speer ging An er van door en bij de eerste passage zagen we dat het goed was. Zonder te vertragen werkte An het loopparcours af waardoor we op een 11de plaats (van 147 teams!!!) eindigden. We hadden het niet durven hopen, maar waren uiterst tevreden met het resultaat.

Voor de statistieken:
tijd: 30min52
HR: 177
afstand: 20,8 km


Om 19u00 stond de 1/8ste geprogrammeerd. Net hetzelfde als de trio, maar dan dubbel zover zwemmen. 
Ik was blij toen ik rond 18u45 het water in sprong. De inspanning van enkele uurtjes voordien liet zich duidelijk voelen en het water deed me deugd. Bij het in-zwemmen had ik het goede gevoel zoals maandag. Kon direct crawl beginnen te zwemmen. 

De zwemstart was nogal chaotisch, ik stond vermoedelijk toch nog iets te ver in het midden. Na de eerste boei kon ik goed rechts gaan zwemmen en kon ik op mijn tempo verder. 
Blijkbaar kwam ik rond de 85ste plaats uit het water, verloor wat tijd met het aandoen van sokken (tegen de blijnen) en kon dan de fiets op. Onder luid toegejuich trok ik mij op gang, voor weeral 20 km. De inspanning van de eerdere wedstrijd liet zich reeds snel voelen, maar kon toch nog een behoorlijk tempo blijven rijden. Op het einde van de eerste ronde had ik een redelijk groepje kunnen bijhalen en kon daar in één keer een shifting doorvoeren door een hoger tempo op te leggen. Met zijn drieën gingen we de laatste ronde in. Na enkele demarrages van een concurrent waren we nog met twee en ik vertikte het om over te nemen omdat hij blijkbaar toch sterk genoeg was, terwijl ik al volledig a bloc zat.
De start van het lopen ging verwonderlijk vlot. Het was pas op het einde van de eerste ronde dat ik mijn gewoonlijke tempodaling had, door aanhoudende steken vooral. Echter bij de passage langsheen de feesttent werd ik zo hard, maar dan ook zo hard aangemoedigd dat ik vleugels kreeg, ik voelde geen steken meer, ook van de opkomende krampen in mijn kuiten na het wisselen, voelde ik niets meer. Echter enkele honderden meters verder (en terug zonder aanmoedigingen), verliep het terug iets minder vlot. Op het einde van de loopproef en met het zicht op de finish leek het of ik nog zou worden gepasseerd. Tijdens een slopend spurtje kon ik toch nog iedereen afhouden en werd nog voorlaatste FATter (altijd een doel om niet de laatste te zijn). 

Op de uitslag word ik momenteel als 56ste vermeld, maar twee FATters zijn blijkbaar vergeten. Daarom zal ik vrede moeten nemen met de 58ste plaats, van de 196 starters. Uiterst tevreden, zeker met de eerdere inspanningen van de dag. (edit: uiteindelijk ben ik 60ste geworden)

Voor de statistieken
tijd: 1:06:48 (13:41 - 32:03 - 21:04 (10min31 en 10min33))
HR: 174
afstand: 750m - 20 km - 5 km


Geen opmerkingen: